Outdoor och friluftsprodukter från Vaude.
Hög service, bra priser och snabba leveranser!
Varukorg  
Om oss Kontakt Hjälp/FAQ Köpvillkor

¨

VAUDE TÄLT

Vaude är en av de främsta och mest prisade tält tillverkarna på marknaden. Vaude använder utvändiga tältbågar för snabbheten att sätta upp det, enkelheten och för att hålla innertältet torrt medan du sätter upp tältet. Silikonbehandlade på båda sidor och fjäderlätta, vattentäta golv kännetecknar flera av Vaude´s tält. 

Unikt för Vaude är deras test center. Man testar sina tält i t. ex. vindtunneln. Där pressar man tälten till sitt yttersta för att avgöra vilken typ av söm man ska använda eller vilka bågar man ska använda. I vindtunneln kan de även testa tältets funktionalitet i vilken miljö man än kan tänkas befinna sig i. Hos Vaude finns också tält med en sk. Power Frame, en båge som klarar de allra hårdaste klimat. Dessutom har man förbättrat sitt redan toppklassiga ventilationssystem. Genom att ha nät som material närmast marken ökar genomströmningen av luft och ventilationen optimeras utan att släppa in vare sig vatten eller mygg & knott.

Vi har delat upp tälten i två olika delar. De går under kategorierna:

  • Fjäderlätta
  • Vandring/Camping

Fjäderlätta (För utövare med fokus på kvalitet och vikt)

Framtagna för extrema förhållanden för alla som räknar gram. Tält för outdoor fantaster som vill ha det bästa till minsta möjliga vikt. Tälten väger under 2kg med minimal packstorlek. Framtagna med tekniskt avancerade material. Hogan Ultralight och Ferret I Ultralight har silikonbehandlade ytor  för extrema vind- och väderförhållanden och fullständigt vattentäta sömmar.

Vandring/Camping (För alla typer av friluftsälskare, proffs som amatörer)

Används av de mest professionella utövarna likväl som den ambitiösa friluftsälskaren. Fantastisk vindstabilitet, utmärkt ventilation genom vestibulöppningen. Går snabbt att sätta upp. För alla detaljer runt tältet hänvisar vi till respektive tält. Extremt vattentäta golv, upp till 10000mm vattenpelare.

Framtagna för både längre som kortare vandring, och camping. Hög vindstabilitet, mycket god ventilation.  Tält som passar för alla typ av friluftare som inte har vikten i första rummet. Här är komforten det som sätts i centrum. Men, man har fortfarande inte tummat en mm på tekniska detaljer.

 Lite baskunskaper:

Hur fungerar staplarna?

 

Staplarna visar väderleken som tältet är anpassat för. Som stapeln ovan är anpassat för hårdare bruk som Snö & Storm. Då den är avsedd för tuffare bruk så klarar den av både Gult som är Regnigt & Kallt ungefär som höst eller som "svensk vinter", och även Röd som innebär Varmt & Skönt som sommaren men även åt det tropiska klimatet.
Är det en ca 10% blått och 45% Rött och 45% Gult så är den anpassad för Vår- Sommar och Höst och en bit in på vintern.
Ryggsäckarna- Visar en illustration av hur många ryggsäckar som är anpassat att få plats då det är max antal personer i tältet.
 

 

Populära produkter
Vaude Puck 10
Vaude Bike Gaiter Long-Damask
Vaude Ayla 6
Vaude Aqua Back Single - Svart
Vaude Mirko - Smartphoneväska

Nya produkter
Vaude Escape Regnhatt
Vaude Bike Socks Short
Vaude Bike Footies
Vaude TH Summer Socks Mid
Vaude TH Summer Socks Short

Reakorg